blog » rovat: Agyalap

Isten szeme

E-mailben is kering az alábbi kép "Isten szeme" címmel.

Isten szeme

Olyasféléket is szoktak írni hozzá, hogyha a képre nézel és hármat kívánsz, akkor lehet, hogy kívánós vagy, ill. ha gondolsz valamire, amit nagyon szeretnél, akkor pont egy olyan valamire gondolsz amire vágysz (vagy valami ilyesmit). Hát nem csoda?

Féretéve a humorizálást, nem akarom itt annyira eltúlozni a dolgot, mivel szerencsére olyat még nem láttam, hogy azt írták volna bárhol is (bár el tudom képzelni), hogy ez valóban Isten szeme, és hogy sosem pislog és mindig figyel...

... de a gonosz kis manó megint előbukkant rejtett kis zugából,  a vállamra telepedett és a fülembe súgta, hogy nem ártana azért utánanézni, hátha ez mégsem egy csillagászati jelenség, csak valami Photoshop által elkövetett komiszság.

Tovább a teljes cikkhez >>

Beküldte: gaga @ 2009. nov. 3. | Utolsó módosítás: 2009. nov. 3.

Rovat: Agyalap

Címkék: városi legendák

Hozzászólások száma: 1 | Megtekintések száma: 6531

Élelmiszer-adalékanyagok: E200-E299

Élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó cikksorozatunk második részével a tartósítószerek mezejére lépünk. Itt laknak az E200-E299-es címkét viselő E-számok.

Tovább a teljes cikkhez >>

Beküldte: gaga @ 2009. szept. 30. | Utolsó módosítás: 2009. szept. 30.

Rovat: Agyalap

Címkék: adalékanyagok, baktérium, e-számok

Hozzászólások száma: 0 | Megtekintések száma: 5321

Élelmiszer-adalékanyagok: E100-E199

Vörös kaviár egy háztartási kekszenElég régóta birizgálják már a népek fantáziáját (és kényes gyomrát) a különböző élelmiszer-adalékanyagok viselkedése, amik titokzatos E betűk formájában jelennek meg mindenféle emberi fogyasztásra szánt cikk csomagolásán. Számos tévhit és városi legenda is kering ezek körül az anyagok körül, legismertebb talán a gaz, galád E 330 állítólagos rákkeltő hatása.

Nem szándékom az összes E számos muttyról ismertetőt közölni (bár terveztem), mivel rengeteg van, ezért csak egy kis összefoglalót rittyentettem.

Tovább a teljes cikkhez >>

Beküldte: gaga @ 2009. szept. 16. | Utolsó módosítás: 2009. szept. 16.

Rovat: Agyalap

Címkék: adalékanyagok, betegség, e-számok, e330, élelmiszer, városi legendák

Hozzászólások száma: 24579 | Megtekintések száma: 142114

<< previous
|
next >>