blog » Állati » Tarajos sül vs. hangyászsün

Tarajos sül vs. hangyászsün

Helyesbítenem kell az Olympus távcsőreklámos cikkben írt tévedésem miatt. A legelső képen látható egy érdekes kis borzas állatka. Utána se néztem, meg sem vizsgáltam rendesen, egyből ráböktem, hogy az tarajos sül. Pedig az az állatka bizony csak akkor sül, ha forró sütőbe rakjuk. Ő, kérem szépen, egy hangyászsün. Egy jellegzetesen ausztrál állatka, mint másik két társa, a koala és a kakadu (közben elképzeltem ezt a reklámot egy kenguruval...).

Hangyászsün

A honlap látogatási statisztikáiból az is kiderült, hogy egy csomóan úgy kerültek az oldalra, hogy a tarajos sül kifejezésre kerestek rá google-ben.

Így lehet, hogy jópár embert félrevezettem és egy hamis kép alakult ki bennük szegény jószág kinézetét illetően.

Pedig nem is hasonlítanak annyira egymásra:

Egy jóképű tarajos sülA tarajos sül rágcsáló mégpedig a gyalogsülfélékhez (van busszal közlekedő is, vagy mi?) tartozó faj. Tarajos léte ellenére nem fetreng részegen a PiCsa koncerten, viszont igen szórakozott jószág, üreges tüskéit időnként más állatokban felejti. Magányos életet él, ritkán jár párban, társaival tehát nincs együtt sülve-főve (esetleg valakinek a tányérján, de ezzel a rossz szokással állítólag már felhagytak az emberek). A sünnel még csak szegről-végről sem rokonok (illetve szegről nem max. tüskéről), ugyanis a sülök rágcsálók, a sünök pedig ősi rovarevők. Haszontalan állatok, sem az autó- sem a fegyvergyártásban nem használják fel őket, kozmetikai szerek nem készülnek belőlük. Legfeljebb focimeccseken lennének hasznosíthatóak, viszont igen nehezen lehet őket beszerezni.

Tarajos sül

Tarajos sül

Hosszúcsőrű hangyászsünA hangyászsün tojásrakó emlős, azon belül is kloákás, hasonlóan a kacsacsőrű emlőshöz. Nem túl jólnevelt állat, mivel állandóan a nyelvét nyújtogatja csőrszerű szájából (melette szól viszont, hogy ezt táplálkozási szándékkal teszi). Mint a nevéből kiderül kizárólag hangyákkal táplálkozik (azonban ebből nem következik egyenesen, hogy a vadászgörény csak vaddal táplálkozik és hogy a madarászok nem esznek disznót). Tojásokat rak, viszont a piaci kofával ellentétben mindezt nem haszonszerzési, hanem fajfenntartási célzattal teszi (bár indirekt módon valószínűleg a kofa is). Szaporodásáról többet nem is nagyon tudok, de biztos nagyon fáj. Bár a sünök fő felhasználási területe a rendőrségi tömegoszlatás, a hangyászsün még erre sem jó mert hosszú neve van és nem olyan hatásos ha azt csak úgy valakire rákiabálják (bár logopédiai gyakorlatnak nem lenne utolsó).

Rövidcsőrű hangyászsün

Rövidcsőrű hangyászsün

Különben meg... fő a sül!

Beküldte: gaga @ 2009. okt. 19. | Utolsó módosítás: 2009. okt. 19.

Rovat: Állati

Címkék: tarajos sül

Hozzászólások száma: 1 | Megtekintések száma: 8412

Hozzászólások

Hozzászólást csak regisztrált (és belépett) felhasználó írhat. Ha még nem regisztráltál itt megteheted.

<< previous
|
next >>